Lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet benämns även ofta som ett blancolån. Bägge begreppen innebär att man kan teckna ett lån utan någon form av säkerhet, vilken lånesumma du tillåts låna utan säkerhet baseras på din bedömda återbetalningsförmåga. För att bedöma återbetalningsförmågan ser banken över dina skulder och tillgångar, inkomster och utgifter. Med säkerhet menas till exempel en borgensman eller egendom.

Låna Pengar från 3,75 % ränta, Ansök här!

När människor lånar utan säkerhet så innebär detta en större risk för banken att inte få tillbaka pengarna. Detta innebär i sin tur att ett lån utan säkerhet är dyrare för kreditinstitutet. För ett lån utan säkerhet är räntan ofta högre än för många andra lån.

Andra lån utan säkerhet är smslån samt mikrolån, men med dessa lån kan du endast låna upptill cirka 5000kr. Med ett smslån är återbetalningstiden ofta endast 30 dagar. När du lånar utan säkerhet med t.ex. ett privatlån kan du låna uppemot 350 000kr. Lånetiden då du tecknar ett lån utan säkerhet sträcker sig upp till 10-15år. Även ett lån utan säkerhet kräver att en kreditupplysning tas innan det beviljas. Det finns kreditinstitut som lånar utan säkerhet trotts registrerad betalningsanmärkning. Olika kreditinstitut kräver olika mycket information för att bevilja ett lån, speciellt vid ett lån utan säkerhet kan mängden information variera kraftigt. En del institut gör reklam för att de inte ställer fler frågor än nödvändigt, endast ett fåtal standardfrågor. Medan andra kreditinstitut speciellt för de som lånar utan säkerhet kräver extra mycket information om vad du önskar låna till, samt din ekonomiska situation.

Det finns låneförsäkringar även till lån utan säkerhet, dessa löser eller förlänger ditt lån och minskar amorteringskostnaderna beroende på vilken försäkring som du valt att teckna. Om du blir arbetslös eller heltidssjukskriven täcker försäkringen ofta din månadskostnad även om du lånar utan säkerhet. Vid dödsfall löses lånet.

Privatlån, studentlån samt lån för fackligt anslutna är exempel på lån utan säkerhet. Om du är intresserad av att teckna ett lån för att köpa en dator, båt, bil, renovera köket, köpa en ny tvättmaskin eller en semesterresa, alternativt för att finansiera privata studier när du inte har någon säkerhet kan ett blancolån, alltså ett lån utan säkerhet vara något för dig.

Det kan innebära en fördel att låna utan säkerhet tillsammans med en medlånetagare om en av er har en bättre förutsättning för att bli beviljad ett lån utan säkerhet. På detta vis kan ni antagligen få låna en större summa pengar. Precis som med alla andra lån krävs det för att låna utan säkerhet att du är 18 år, inte har någon betalningsanmärkning och har en fast inkomst. Ofta krävs även att du är bosatt och anställd i Sverige.

Om du behöver tillgång till pengarna fort så kan man på en del kreditinstitut ansöka om lån utan säkerhet direkt via Internet. Under vardagarnas öppettider kan man ofta få ett svar inom loppet av några timmar. Efter ytterligare någon dag när lånet utan säkerhet är påskrivet av båda parter sätts pengarna in på ditt konto. Innan man tecknar ett lån bör man se över sin ekonomi och betalningsförmåga. För att beräkna lånets månadskostnader kan man använda sig av kreditinstutitionernas hemsidor där kalkyleringsfunktioner finns som tillåter att räkna ut både års och månadskostnader.

Mer fakta

https://www.låneansökan.se/banklån/

http://www.norrbanken.se/banklån/

http://www.alfabanken.se/banklån/