Låna Pengar

Att låna pengar kan man behöva göra vid ett flertal tillfällen i livet, det kan röra sig om allt från att låna pengar till studier, husköp eller andra stora investeringar som båt- och bilköp. En del väljer även att låna pengar via smslån eller snabblån, telefonlån som de även kan kallas, dessa lån gäller endast mindre summor under en kortare tid för att täcka akuta behov. Med ett snabblån går det ofta inte att låna pengar för mer än ca 5000 kronor. Däremot är låneansökningsprocessen kort då du lånar pengar på detta sätt och det ställs inte lika stora krav som vid ett lån på en större summa lånade pengar.

Låna Pengar från 3,75 % ränta, Ansök här!

För att låna pengar behöver du fylla i och skicka in en låneansökan där du specificerar vilken typ av lån du är intresserad av och hur mycket pengar du vill låna. Du fyller även i personuppgifter, anställningsform och årslön, inkomster och utgifter, skulder och tillgångar. För att din ansökan om att låna pengar ska bli godkänd tas en kreditupplysning och din ekonomiska situation ses över, tillsammans med möjlig säkerhet i form av en borgesman eller t.ex. en fastighet. Om du inte har någon betalningsanmärkning och din förmåga att amortera av lånet anses god tillsammans med någon form av godkänd säkerhet och fast anställning beviljas ditt lån utan fördröjningar.

Vid många lån krävs en kontantinsats på 20 procent av det totalt lånade pengabeloppet, men vid bostadslån krävs inte en lika hög kontantinsats och man kan även få ett lån beviljat utan någon alls eftersom fastigheter ofta stiger i värde eller iaf behåller sitt ursprungsvärde och fungerar på så vis som säkerhet för lånet.

Innan man sänder in en ansökan om att låna pengar kan det vara bra att göra en lånekalkyl. Detta kan enkelt göras via Internet på bankernas och låneinstitutens hemsidor. En lånekalkyl ger dig en överblick av hela summan av lånade pengar samt månads- eller kvartalsavbetalningarna. Du kan även se hur det kommer att påverka ditt lån om du väljer rak amortering eller annuitetslån.

För att lättare kunna jämföra kostnaden för dina lånade pengar finns ”effektiv ränta” som är den årliga kostnaden för räntan och övriga kostnader av ditt lån. Detta möjliggör ett enkelt och överskådligt sätt att jämföra olika bankers låneerbjudanden.

Du bör även överväga om du ska ha fast eller rörlig ränta då du lånar pengar. I längden är det bevisat att man tjänar mer på att ha rörlig ränta, men med fast ränta har man en säkert fastställd månadskostnad och behöver därför inte vara förberedd på oväntade kostnader under vissa månader. En möjlighet är att dela upp de lånade pengarna och ha en del med fast ränta och en med rörlig.

För att låna pengar kan du ansöka om lån via Internet, telefon, sms, eller på ett bankkontor eller låneinstitut. Då du lånat pengar bör du även överväga det billigaste sättet att sköta avbetalningarna, med autogiro sköts betalningarna automatiskt, du behöver endast se till att det finns pengar på konto. Om du bestämmer dig för att betala tillbaka de lånade pengarna på faktura tillkommer en avi-avgift vid varje amortering, avgiften kan vara upp till 50 kronor.
Mer fakta

https://www.låneansökan.se/låna-pengar/

http://www.norrbanken.se/låna-pengar/

http://www.alfabanken.se/låna-pengar/