Mobillån

Ett mobillån eller ett smslån som det även kan kallas ansöker du om via sms med mobilen. Med ett mobillån kan du låna upp till 5000 kronor. Mobillånet medför en del fördelar, till exempel så får du tillgång till pengarna fort. Det brukar ta allt ifrån några minuter till efterföljande dag innan mobillånet har godkänts och du har pengarna i handen. Lånetiden för ett mobillån är ofta 30 dagar.

Låna Pengar från 3,75 % ränta, Ansök här!

Att ansöka om ett mobillån ska vara snabbt och enkelt men du måste uppfylla vissa villkor. För att ansöka om ett mobillån måste du vara 18- och ibland upp till 20år gammal och inte ha någon betalningsanmärkning registrerad på dig. I ansökan om mobillånet behöver du uppge ditt personnummer, din bankinformation samt din adress och ditt mobilnummer. Ett mobillån är i stort sätt samma sak som snabblån, mikrolån och smslån, samtliga är lån av små summor pengar under en kort tid, i regel 30 dagar. Gemensamt för samtliga är även att de inte kräver att du uppger någon säkerhet.

Denna typ av kortvariga lån är till för ett snabbt påkommet och tillfälligt behov av pengar. Det är inte lämpligt om behovet är återkommande eller överstiger ca 5000 kronor, vilket är summan som ett mobillån ofta handlar om. De flesta kreditinstitut som tillhandahåller mobillånen kräver att det går minst 20dagar mellan lånen, detta för att förhindra pengatvätt. För mobillån gäller även ofta en regel om att man inte får ta ett nytt lån innan det föregående är betalt.

Eftersom banken inte kräver någon säkerhet för ett mobillån, och för att ett sådant lån ofta tas på grund av ett snabbt påkommet behov av pengar tar banken ut höga avgifter och räntor för mobillånen. Banken är dessutom ej skyldig att underrätta dig om räntan på mobillånet, utan endast om totalkostnaden av lånet vilken ofta inte är så dyr eftersom du endast får låna några tusenlappar.

Att låna pengar genom mobilen med ett såkallat mobillån är en ganska ny företeelse. En del människor missbrukar mobillånen genom att låna pengar som de inte kommer att kunna betala tillbaka. Avgifter, räntor och andra kostnader kan variera kraftigt mellan olika kreditinstitut för mobillån. Även kreditinstitutens regler och villkor kan variera men i regel gäller ofta vissa standardvillkor som samma återbetalningstid m.m. för att ta ett mobillån. Även om syftet med att ta ett mobillån är att få tillgång till pengar snabbt så kan man tjäna en hel del på att först skaffa sig en översikt av marknaden och se på de olika kreditinstitutens erbjudanden.

Det finns många kreditinstitut som erbjuder olika slags såkallade mikrolån, t.ex. mobillån, enklaste sättet att skaffa sig en översikt är över Internet.

För att ansöka om ett mobillån via sms skriver man oftast endast summan man vill låna och skickar till valfritt kreditinstituts telefonnummer. Man måste söka ifrån ett registrerat telefonnummer. Mobillånet går alltså inte att ansöka om ifrån ett hemligt telefonnummer.

Om du av något skäl inte har betalat igen ditt mobillån tillkommer en dröjsmålsränta, avgift samt en påminnelseavgift för en avi som skickas hem till dig.