Telefonlån

Ett telefonlån ansöker man precis som namnet antyder om via sin telefon. För att ansöka om ett telefonlån måste man vara 18 år gammal, vissa låneinstitut kräver att man är uppemot 21 år gammal. Ibland finns det även en övre åldersgräns för att bli beviljad ett telefonlån. Andra krav på att ansöka om ett telefonlån är att du har en fast anställning, ett vanligt krav är även att man ska vara skriven i Sverige. Innan telefonlånet beviljas tas en kreditupplysning för att se på din betalningsförmåga. Om det bedöms att din betalningsförmåga är tillräcklig beviljas ditt telefonlån.

Ett telefonlån är ett sätt att låna pengar snabbt. Telefonlånen handlar om mindre summor pengar, ofta 1000-5000kr. Att ansöka om ett telefonlån sker oftast på grund av ett snabbt uppkommet behov av pengar. Telefonlånet ger dig en hel del fördelar, det går snabbt och enkelt att ansöka om. Telefonlånen blir även ofta beviljade till människor med en betalningsanmärkning. Detta medför en större risk för banken, då betalningsanmärkningar tillåts samt att ingen säkerhet krävs för att bli beviljad ett telefonlån. På grund av detta är telefonlånen dyra, kreditinstitutet tar t.ex. ut en hög ränta eller avgift. En av nackdelarna med ett telefonlån är att det endast går att ansöka om ett telefonlån på kreditinstitutets telefonöppettider. Detta till skillnad mot t.ex. Internet- och smslån där det alltid är öppet att skicka in en ansökan. Annars är telefonlånen väldigt lika sms-, Internet-, och mikrolånen, villkoren och avgifterna är liknande. Samtliga lån är på mindre summor pengar, och lånetiden är kort. Ofta är lånetiden för ett telefonlån 30 dagar.

Ett telefonlån är en bra tillgång att ta till vid ett akut uppkommet behov av pengar, men det är ingenting som bör användas för flitigt då det är ett dyrt lån. Ett ständigt behov av att använda sig av lån för att klara sig tyder på en dåligt planerad ekonomi.

Det finns en del telefonlån som det går att ansöka om dygnet runt, hos kreditinstitut som specialiserat sig på att just vara lättillgängliga via telefon. Då du inte får personlig service kan du ansöka om telefonlånet via talsvarstjänst. För några år sedan då internetbankerna inte var så välutvecklade som de är idag så var tillgången till telefonlån ännu viktigare. Idag tycker många att det är lättare att ansöka via Internet. En del kreditinstitut erbjuder telefonlån upp till 350 000 kronor, men dessa lån är mer komplicerade att teckna.

Det tar längre tid innan du får tillgång till dina pengar och du måste lämna mer information till kreditinstitutet. Detta är alltså ett lån som du kan ansöka om över telefonen, men det går inte som att med telefonlånet att jämföra med smslån, microlån och internetlån. Vilka alla är lån som är enkla att ansöka om, och handlar om mindre summor som du snabbt har i handen. Idag erbjuder en del kreditinstitut för dessa smålån att om man har ansökt om ett mobillånekort, så har du har pengarna som du vill låna i handen endast några minuter efter att du skickat iväg en ansökan via sms.